Υγεία

Για να μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για το αν η βίγκαν διατροφή μπορεί να καλύψει πλήρως τις διατροφικές μας ανάγκες, ας δούμε τις ανακοινώσεις των διατροφολόγων και της ιατρικής κοινότητας παγκοσμίως σχετικά με το θέμα.
Όσοι ασχολούνται με κάποιο είδος προπόνησης και θεωρούν ότι χρειάζονται συμπλήρωμα πρωτεΐνης αλλά δεν θέλουν ζωικές και ορού γάλακτος, υπάρχει η εναλλακτική λύση της πρωτεΐνης από μπιζέλια.
Υποστηρίζεται ότι οι χορτοφάγοι έχουν καλύτερη υγεία επειδή γενικώς προσέχουν: γυμνάζονται, δεν καπνίζουν, δεν τρώνε junk food.  Τι λένε όμως οι επιστημονικές έρευνες σχετικά με το θέμα;
Η κτηνοτροφία κάνει τεράστια χρήση αντιβιοτικών. Μέχρι το 2050, η αντίσταση στα αντιβιοτικά θα είναι υπεύθυνη μέχρι και για 10 εκατομμύρια θανάτους ετησίως...
Με αφορμή το άρθρο του διατροφολόγου κυρίου Ανδρέα Ζουρδού “Γιατί δεν είμαι χορτοφάγος” θα προσπαθήσω να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους τα επιχειρήματα που παρατίθενται δεν είναι ικανά να πείσουν κάποιον που θέλει να ακολουθήσει μια πιο υγιεινή και ταυτόχρονα πιο ηθική/συμπονετική αλλά και πιο φιλική προς το περιβάλλον διατροφή.
Καμιά συζήτηση σχετικά με τα οφέλη της φυτικής διατροφής δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη αν ο συνομιλητής μας δεν αναφέρει τους Εσκιμώους. Τις φυλές εκείνες δηλαδή οι οποίες, παρόλο που τρέφονται αποκλειστικά με κρέας, έχουν εξαιρετική υγεία και τα μέλη τους είναι αιωνόβια. Το πρόβλημα είναι ότι άποψη αυτή για τους Εσκιμώους είναι ένας από […]
Όταν ένας κρεατοφάγος μαθαίνει πόσο βλάπτουν οι ζωικές τροφές τον οργανισμό μας, στατιστικά η πιο συχνή απάντηση που θα δώσει είναι (παν) μέτρον άριστον. Με άλλα λόγια ότι πρέπει να κάνουμε και να τρώμε τα πάντα αλλά με μέτρο.
Συχνά ακούμε πως η φυτικής διατροφή θα βοηθήσει την υγεία μας. Ακούμε επίσης πως οι ασθένειες που σκοτώνουν τον περισσότερο κόσμο κάθε χρόνο μπορούν να αποφευχθούν ή ακόμα και να καταπολεμηθούν μέσω μιας φυτικής διατροφής. Σύμφωνα με νέα έρευνα, ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η καρδιακή ανεπάρκεια.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι μια χορτοφαγική διατροφή δημιουργεί έλλειψη κρεατίνης στον οργανισμό. Τι έχει να πει όμως η επιστήμη σχετικά με το θέμα;
Αν και ήταν γνωστό ότι η κατανάλωση κρέατος συνδέεται με διάφορες μορφές καρκίνου, η συσχέτιση με τον καρκίνο του μαστού ήταν μέχρι τώρα ασαφής.