Είναι πράγματι απορίας άξιο το πώς η κριτική για τα μεταλλαγμένα φυτικά προϊόντα επικεντρώνεται στη σόγια και όχι, για παράδειγμα, στο καλαμπόκι που ως επί το πλείστον παράγεται από μεταλλαγμένους σπόρους· ή στις ομολογουμένως πολλές μεταλλαγμένες ποικιλίες ντομάτας. Γιατί υπάρχει αυτή η εμμονή με τη σόγια;
Εκτός, φυσικά, και αν υποθέσουμε ότι αυτός που ασκεί την κριτική δεν τρώει καλαμπόκι ή ντομάτες, αλλά ούτε και τυποποιημένα τρόφιμα, καθώς όλα σχεδόν περιέχουν λεκιθίνη σόγιας.
Γνωρίζετε με τι τρέφονται τα ζώα που τρώτε και από τα οποία πίνετε γάλα;
Με μεταλλαγμένη σόγια. Η μεταλλαγμένη σόγια δεν διατίθεται για ανθρώπινη κατανάλωση στην Ελλάδα αλλά χρησιμοποιείται ευρέως (αν όχι αποκλειστικά) για ζωοτροφές. Γιατί λοιπόν στην περίπτωση των ζωοτροφών, η σόγια δεν αποτελεί αντικείμενο κριτικής;