Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τους κύβους, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το χυμό από το παντζάρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC, για 50 λεπτά.
Για το γλάσο:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και απλώνουμε από πάνω το γλάσο.