- Κόψτε τους χουρμάδες στο μισό για να διασφαλίσεται ότι δεν υπάρχουν κουκούτσια,
- Απλώστε τους σε ταψί σε φούρνο και ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου τόσο ώστε να αποκτήσουν σκούρο χρώμα και να σκληρήνουν. Προσέχετε να μην καούν.
- Αφαιρέστε τους από το φούρνο και αφήστε τους να κρυώσουν εντελώς, πρέπει να ακούγονται σαν πέτρες όταν τους κουνάτε.
- Χτυπήστε σε μπλέντερ-μούλτι για 30 δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα, αυξάνοντας σε πλήρη ταχύτητα σταδιακά για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνουν μια πολύ λεπτή σκόνη.
- Μην εισπνέετε την σκόνη.
- Βάλτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο όπου διατηρείται ως 1 έτος.
Δείτε το βίντεο