Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210-220 βαθμούς κελσίου, ενώ βάζουμε τη σχάρα μας στη μέση του φούρνου (τη σχάρα στην οποία θα βάλουμε αργότερα το ταψάκι με την πίτσα). Μπορούμε να τα βάλουμε και στον αέρα μέχρι να βάλουμε την πίτσα.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε μία λαδόκολλα, απλώνουμε ελάχιστο λάδι και τοποθετούμε τη βάση μας. Αν έχουμε φτιάξει τη βάση μόνοι μας, τότε την αλευρώνουμε λίγο και την απλώνουμε με έναν πλάστη ή και με τα χέρια και προσπαθούμε να της δώσουμε κυκλικό σχήμα (συνεπώς θα ήταν καλή ιδέα να απλώσουμε τη ζύμη μας σε ένα μεγάλο κυκλικό πιάτο ή δίσκο). Εν συνεχεία, τοποθετούμε τη ζύμη που φτιάξαμε μέσα στο ταψί (προσέχουμε ώστε το ταψί να χωράει την κυκλική μας βάση).
Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη βάση. Αν την έχουμε πάρει έτοιμη ρίχνουμε το σκόρδο σε σκόνη και τη ρίγανη. Αν τη φτιάξαμε μόνη μας, η σάλτσα περιέχει ήδη σκόρδο συνεπώς ρίχνουμε μόνο λίγη ρίγανη. Μετά προσθέτουμε και το αλάτι (για πιο πικάντικο αποτέλεσμα προσθέτουμε λίγο καυτερό πιπέρι καγιέν ή μερικές σταγόνες ταμπάσκο).
Ρίχνουμε τα υλικά μας ξεκινώντας από το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος τις πιπεριές. Προαιρετικά αν θέλουμε, κόβουμε και μερικές λεπτές φέτες ντομάτας ώστε να γίνει η πίτσα πιο ζουμερή αλλά και ντοματένια. Μετά ρίχνουμε τη μίξη μπαχαρικών που ετοιμάσαμε, καθώς και το αλάτι (αν το τυρί που αγοράσαμε για το topping είναι πολύ αλμυρό, τότε σε αυτό το βήμα ΔΕΝ βάζουμε άλλο αλάτι.
Small tip: Αν θέλουμε τα υλικά μας να είναι πιο ζουμερά, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι μαγειρικής.
Τέλος, προσθέτουμε το τυράκι μας. Όσο περισσότερο βάλουμε τόσο πιο τυρένια θα βγει η υφή και η γεύση, οπότε βεβαιωνόμαστε πως το τυρί που διαλέξαμε α) μας αρέσει και β) είναι ιδανικό για ψήσιμο στο φούρνο.
Τοποθετούμε το ταψί με την πίτσα μας στο φούρνο, αλλάζουμε από αέρα σε πάνω – κάτω αντίσταση και αφήνουμε την πίτσα για 15 – 20 λεπτά περίπου. Όσο περισσότερο μείνει στο φούρνο, τόσο πιο crispy θα γίνει. Μόλις η πίτσα πάρει το χρώμα που θέλουμε και το τυρί έχει λιώσει, κλείνουμε το φούρνο και βγάζουμε την πίτσα μας. Τα τελευταία 2 λεπτά ψησίματος μπορούμε να ξαναβάλουμε το φούρνο στον αέρα για βαθύτερο ψήσιμο.
Είμαστε έτοιμοι! Σίγουρα σας ενδιαφέρει η βίγκαν εκδοχή της αγαπημένης μας πίτσας, πρώτον γιατί είναι ωραίο να δοκιμάζουμε καινούρια πράγματα και δεύτερον γιατί η βίγκαν έκδοση της πίτσας είναι σίγουρα πιο υγιεινή και πιο ελαφριά για το στομάχι αλλά και με λιγότερα λιπαρά σε σχέση με την κλασική, παμφαγική πίτσα.
Καλή όρεξη!