Φυτική Mousse σοκολάτας
Λαζόπουλος Σταύρος Ορεκτικά-Συνοδευτικά. Εορταστικές,Παιδικές. 20 Ιούν, 2017 3252 Views.
Συστατικά
- 1 ώριμο αβοκάντο (ώστε να λιώνει), εναλλακτικά μπανάνα.
- 3 κ.σ. γλυκαντικό (ζάχαρη, φρουκτόζη, σιρόπι αγαύης ή ότι θέλετε)
- 1 βανίλια σκόνη
- 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
Λιώστε τα όλα μαζί με κουτάλι ή μπλέντερ ώστε να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.
Επιλογές:
- Σαν μους. Σερβίρετε το σε μπωλάκι ίσως ανακατεύοντας το με λίγα δημητριακά.
- Σαν παγωμένο γλυκάκι. Βάλτε το σε μπωλάκια, ρίξτε λίγα ψιλοκομμένα φρούτα από πάνω και αφήστε το σε ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σαν παγωτό. Προσθέσετε στο μείγμα (πριν το χτυπήσετε) 50 ml φυτικό γάλα, βάλτε το σε μπωλ, γαρνίρετε από πάνω με ξηρούς καρπούς και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον.
- Σαν τούρτα. Κάντε μια βάση από παντεσπάνι ή από σπασμένα μπισκότα με σιρόπι, ή από ξηρούς καρπούς αλεσμένους με χουρμάδες στυλ μπάρας δημητριακών (γκρανόλα). Από πάνω απλώστε την κρέμα σας και στην κορυφή τρίψτε λίγη μαύρη σοκολάτα ή ψιλοκομμένα φρούτα.
- Σαν άλειμμα σε ψωμί ή γέμιση σε κρουασάν ή ότι εσείς φανταστείτε!
Καλή σας όρεξη!!
Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!