Συστατικά
- Μία κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ κομμένο σε πολύ μικρές φέτες (ή χοντρο-τριμμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 850ml νερό
- 1 κύβος λαχανικών
- 500 γραμμάρια καρότα κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλο καρότο λιωμένο στο μπλέντερ
- 400 γραμμάρια φασόλια κονσέρβα (εκείνα που έχουν τη δική τους σάλτσα)
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Προαιρετικά: 2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (αν χρειαστεί σηκώνουμε την κατσαρόλα από το μάτι για να μη μαυρίσει το κρεμμύδι). Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό μας.
Ρίχνουμε τις κομμένες φέτες καρότου και τα φασόλια μαζί με τη σάλτσα τους. Προσθέτουμε το αλάτι μας και 2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά) και κλείνουμε το καπάκι.
Μετά από 15 λεπτά, προσθέτουμε το λιωμένο καρότο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι οι φέτες καρότου να είναι μαλακές και να τρυπιούνται με το μαχαίρι. Συνολικός εκτιμώμενος χρόνος βρασίματος: 20-25 λεπτά.
Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον τζίντζερ σε σκόνη, εφόσον δοκιμάσαμε και η γεύση της σούπας δεν είναι έντονη καθώς και αμύγδαλα ψημένα, σπασμένα σε μικρά κομμάτια.
Πηγή: https://www.
Πηγή φωτογραφιών: https://www.
Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο κάνε κλικ εδώ και μοιράσου το με τους φίλους σου!