Βάλτε τα μουλιασμένα αμύγδαλα, το νερό, το αλάτι και όποιο τυχόν προαιρετικό υλικό σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Πολτοποιήστε τα υλικά μέχρι η υφή να γίνει κρεμώδης. Μετά συνεχίστε για ακόμη 1-2 λεπτά.
Τοποθετήστε το μείγμα είτε σε ένα σουρωτήρι με πολύ μικρές τρύπες , είτε σε μία λεπτή πετσέτα κουζίνας. Τοποθετήστε το σουρωτήρι ή την λεπτή πετσέτα πάνω από ένα μεγάλο μπολ και πιέστε το μείγμα για να στραγγίξει τα υγρά του μέσα στο μπολ. Αν χρησιμοποιήσατε σουρωτήρι, θα χρειαστείτε ένα ακόμη αντικείμενο για να πιέσετε το μείγμα (κούπα, πιάτο ή ακόμη και τα χέρια σας). Αν χρησιμοποιήσατε μία λεπτή πετσέτα, απλά τυλίξτε το μείγμα και αρχίστε να πιέζετε.
Όταν πέσει και η τελευταία σταγόνα από το γάλα μας, τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπουκάλι και βάλτε το στο ψυγείο. Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3 ημέρες αλλά το καλύτερο είναι να το πιείτε όσο είναι ακόμη φρέσκο.
To αμυγδαλόγαγα είναι ένα γάλα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και πλέον υπάρχει σε κάθε σούπερ μάρκετ. Όπως είδαμε είναι πανεύκολο και πολύ οικονομικό να το φτιάξετε μόνοι σας.
Εξάλλου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που το προτιμούν από το ζωικό (αγελαδινό) γάλα χωρίς καν να είναι βίγκαν. Οι λόγοι, εκτός από τη γεύση, είναι πολλοί:
- η βάναυση διαδικασία παραγωγής του αγελαδινού γάλατος (βία, κακομεταχείριση των ζώων, σφαγή μικρού μοσχαριού, πύον στις θηλές της αγελάδας, κλπ) η οποία έχει γίνει γνωστή στους καταναλωτές μέσω του διαδικτύου. Μπορεί να φαίνεται κουραστικό το να επαναλαμβάνουμε τη λέξη «βία» όταν αναφερόμαστε στο ζωικό γάλα, πραγματικά όμως πιστεύουμε ότι αν κάποιος δει τον τρόπο παραγωγής του αγελαδινού γάλατος, σίγουρα θα συμφωνήσει με την επανάληψη της λέξης.
- έρευνες που συνδέουν τα γαλακτοκομικά με διαφόρων ειδών προβλήματα υγείας
- η δυσανεξία στη λακτόζη η οποία είναι πολύ συχνή στις μέρες μας
Γιατί να μην προτιμήσουμε λοιπόν όλοι τη νόστιμη, φτηνή και κυρίως χωρίς βία εναλλακτική του αμυγδαλογάλακτος;
Πηγή: https://minimalistbaker.com/how-to-make-almond-milk/